Just nu

Spiro söker webbdesigner / web-AD

Nu behöver vi en webbdesigner! Spiro är ett litet företag med åtta färgstarka medarbetare där dina åsikter får ta plats. Vi sitter på Vallgatan i centrala Göteborg.

Arbeta med oss som produktionsbyrå

Har ni fått in ett nytt konto där kunden arbetar i en teknikplattform ni själva inte har kompetens på? Eller vill ni komma in på en kund som idag har teknikkrav som ni inte kan tillmötesgå?

Sjöfartsmuséet Akvariet

Sjöfartsmuséet i Göteborg tre våningar fyllda av sjöfartshistoria, hamnstadskultur och levande havsmiljöer. Utställningar och akvarier som berättar om livet under, vid och ovan vattenytan. Spiro har skapat en ny webbplats som skall inspirera och locka till besök.

Hagabion

Hagabion på Linnégatan är Göteborgs främsta biograf för kvalitetsfilm. Sedan 1983 finns man i Viktoriahuset som rymmer 3 salonger. Spiro har givit Hagabions webbplats en ny form i mars 2017.

Ny stil för Klippans kommun

Inför kick-off för pedagoger och skolmatsalsmedarbetare ville Klippans kommun ta fram exempel på ny stil för skolans menyer och hur mat presenteras generellt i kommunen.

Säg hej till Niclas Larsson!

Vi hälsar Niclas Larsson välkommen till oss på Spiro. Niclas är en webbutvecklare med inriktning mot open source och php.

Göteborgs Universitet

Spiro har under flera år arbetat med olika kunder inom GU. Det har lärt oss om kommunikation inom området och vilka särskilda kunskaper man inom universitetsvärlden efterfrågar.

Ny form för pathfinder.se

Pathfinder Travels webbplats lanserades 2008 så nu var det dags att ge den en uppfräschning.

Ny sajt för akustikprodukter

Spiro har hjälpt WSP Group med sajt för akustikprodukter. På acousticfacts.com kan användare möblera rum på datorn och se den akustiska effekten.

Spiro i nya lokaler

Spiro har flyttat till nya lokaler. Istället för Vallgatan 27 sitter vi nu på Vallgatan 25.

Realtids-information på engelska tåg

Spiro har tillsammans med Icomera producerat en realtidsportal för East Coast Mainline där passagerare får trafikinformation dels via den egna telefonen, dels via wifi-kopplade skyltsystem.

Mobil-app kontra Mobilanpassad sajt

Vi får väldigt mycket förfrågningar om appar till telefoner. Ofta undrar vi varför fokus ligger på att det ska vara just en app, när en mobilanpassad sajt i de flesta fall löser behoven minst lika bra eller bättre.

Wiki som intranät?

En wiki är en webbplats där sidorna kan redigeras av besökarna själva. Ordet wiki kommer från hawaiianskans ord för snabb.

Plone

Plone är ett CMS som är byggt på applikationsservern Zope. Plone är gjord för såväl webbplatser som intranet- och extranet. Precis som Zope är Plone gratis och har öppen källkod.

MWR

Eller mest önskad handling är ett sätt att bryta ned diskussionen kring hur besökaren rör sig på din webbplats.

Licensbaserat vs. Open Source

Enligt Spiros bedömning finns det i grund och botten tre grupper av webbpubliceringsverktyg på marknaden idag. Och vad ska man tänka på vid val av CMS?

Kampanj

För att få effekt vill man gå lite utanför ramarna. Därför menar vi att det är smart att tänka bortom den mycket snäva definition av vad en webbkampanj är.

Typisk projektgång

Nedan följer ett exempel på hur processgången kan vara i ett projekt för en företagswebbplats av medelstorlek.

Säljtrappa

Ett sätt att jobba systematiskt med internet är att se köpprocessen enligt den gamla trappmodellen/AIDA.

Open Source/Öppen källkod

Spiro har kommit att använda allt mer tjänster och produkter baserade på öppen källkod. Och det är inte bara en kostnadsjakt det handlar om. Kvalitet och support menar vi är lika viktigt.

Webbstandards

En term som beskriver standarder och tekniska specifikationer för webben. När en webbsida följer webbstandards innbär det bland annat att all HTML, CSS och javascript är skriven efter dessa standards.

Prestashop webbshop

Prestashop – en enkel och smidig webbshop för dig med små till medelstora behov inom e-handel.

Responsiv design för olika läsare

Eftersom telefoner, surfplattor och andra enheter blir allt vanligare designar vi de flesta sajter med så kallad responsiv design. Det bygger på en designfilosofi som gör att designen anpassar sig efter vilken sorts enhet som besökaren använder.