EfD Initiative

EfD Initiative är en communityportalen som syftar till att minska fattigdomen i världen. Uppdragsgivaren är Handelshögskolan i Göteborg och SIDA är huvudsponsor. De primära målgrupperna på sidan är studenter, forskare och beslutsfattare.

Webbplats för samarbete

EfD ville samla informationen från alla center på en och samma sida. Detta för att på ett snabbt och smidigt sätt visa vad kollegor runtom i världen arbetar med. Informationen ska vara snabbsökt och läsarna ska snabbt hitta den informationen man är mest intresserad av.

Taggar & taxonomi Det mest anmärkningsvärda ur Spirosynpunkt på EfD-sidan är användandet av taggar & taxonomi. Detta innebär att läsaren enkelt kan söka ut och filtrera bland EfD:s publicerade material. Exempel: Läser man en artikel om våtmarker och vill kolla alla andra artiklar som handlar om ämnet så trycker man bara på den taggen/länken och navigeras vidare till det sökresultatet. Detta ger ett enkelt navigeringssystem som hela tiden erbjuder den enskilde läsaren artiklar om just de ämnen som intresserar honom/henne. EfD-sajten har även ett filtersystem som gör att läsaren enkelt kan filtrera ut information som berör de regioner/ämnen som är mest intressanta.

Identitet och print

Spiro har för EfD även tagit fram en rad olika enheter för att nå ut med sina budskap såsom roll-ups, rapporter, visitkort, etc. På bilden: logotyp och rapport.

efd_print_design

 

www.efdinitiative.org