Drupal

Drupal är en kraftfull och flexibel CMS-plattform med vilken man enkelt kan hantera och administrera såväl enklare som komplexa webbplatser. Drupal är modulärt uppbyggt vilket ökar flexibiliteten i systemet.

Skaparen av Drupal ville kalla sin första sajt gjord med verktyget för "dorp". Ordet kommer från holländskans "by" (som en passning till alla community-funktioner). Men han stavade fel i samband med en domännamnskoll och tyckte Drupal lät bättre! Foto Andrés Nieto Porras.

Drupal är ett blogg- och innehållshanteringssystem skrivet i PHP. Drupal distribueras som fri programvara med öppen källkod vilket innebär att det kan laddas ner och användas kostnadsfritt. Drupal är modulärt uppbyggt, vilket ökar flexibiliteten i systemet. Särskilt bra stöd och funktioner finns för så kallade ‘communities’.

Spiro har under flera år använt Drupal som plattform i många av våra projekt. Det är ett väl använt och spritt verktyg var popularitet ökat med åren. I dag är det jämte WordPress det mest använda öppenkällkods-CMS:et i världen och används idag både av ett stort antal små och stora organisationer och företag, som exempelvis Vita husets officiella hemsida, NASANATO och IBM.

Spiro kan hjälpa dig att utveckla nya webbplatser på Drupal men vi kan även viadreutveckla och uppdatera er befintliga webbplats. Kontakta oss för att diskutera dina förutsättningar.

 

Exempelkunder Drupal

Nedan ser ni ett urval av webbplatser som vi byggt på Drupal. Vår mångåriga erfarenhet av plattformen gör att vi har god kännedom om införande och moduler. Kontakta oss för fler exempel

Akustikmiljö

Akustikmiljö jobbar med att skapa vackra rum där akustik och estetik går hand i hand. I detta projekt har vi arbetat tätt tillsammans och tagit fram ny kommunikationsplattform, kundtidning, webbplats, events, produktblad.

EfD Initiative

EfD Initiative är en communityportalen som syftar till att minska fattigdomen i världen. Uppdragsgivaren är Handelshögskolan i Göteborg och SIDA är huvudsponsor. De primära målgrupperna på sidan är studenter, forskare och beslutsfattare.

FO Peterson

F O Peterson har verksamhet inom arkitektur, byggnation, grundförstärkning, inredningssnickeri och fastighetsförvaltning. Detta är den andra generationen av FOP:s webb som Spiro har haft nöjet att ta fram.


Göta Energi

Göta Energi är ett elbolag i framkant på elmarknaden. Dom har varit först med flera olika elavtal på den svenska marknaden som andra tagit efter. Spiro har tillsammans med reklambyrån Smicker redesignat Göta Energis externa webbplats.

Sjöfartsmuséet

Spiro har designat och utveklat ett html-baserat system för flera av sjöfartsmuseets pekskärmar.

Sjöfartsmuséet Akvariet

Sjöfartsmuséet i Göteborg tre våningar fyllda av sjöfartshistoria, hamnstadskultur och levande havsmiljöer. Utställningar och akvarier som berättar om livet under, vid och ovan vattenytan. Spiro har skapat en ny webbplats som skall inspirera och locka till besök.