Pathfinder Travels

The mountains are calling and I have to go

Spiro har byggt Pathfinders webbplats och hanterar deras digitala marknadsföring. Ett brett uppdrag som ställer höga krav på god kännedom om målgruppen för aktiva resor. Webbplatsen skall inspirera till resande och Pathfinders starka bildmaterial är förstås en av sitens hörnpelare. Texterna skall förutom att inspirera även informera om resans upplägg, bra att veta, karta.

Pathfinder Travels vill ge sina kunder starka upplevelser i spektakulära och vackra bergsmiljöer. Ofta väljer man att åka till områden och länder som gör att resorna laddas med en kulturell dimension och som gör själva reseupplevelsen större. Kanske vill man hellre åka till Indiska Himalaya istället för Everest Base Camp i Nepal?

Pathfinder Travels

Pathfinder Travels ger sina kunder starka upplevelser i spektakulära och vackra bergsmiljöer. Ofta väljer man att åka till områden och länder som gör att resorna laddas med en kulturell dimension och som gör själva reseupplevelsen större.

Webbplatsen pathfindertravels.se skall inspirera till resande genom att ge ett stort informationsvärde om resmålet i kombination med mycket bildmaterial från resorna.

Vad vi gjorde

Koncept: Webbkoncept med förankring i mål och syfte

Form: Typografi, bildmanér, färger, webbdesign

Teknik: WordPress x 2 språk

Funktioner: Resekalender med listning av avgångar

Webb

Inspirera besökarna

Besökarna skall kunna få en matig information om resmålet med sektioner som ”dag för dag”-beskrivningar, karta, Bra att veta , Resefakta etc. Bilder och bildtexter förstärker besökarens känsla av resan. Navigationsmässigt kan man filtrera på de olika restyperna, vandringsresor, skidresor, mountainbike resor och expeditioner.

Listningen av de olika avgångarna är anpassat till Pathfinders specifika behov. Avresedatum, restyp, gradering och pris listas under avgångar på respektive resa. Samtliga avgångar listas under menyvalet ”resekalender” där besökaren enkelt får en överblick över samtliga avgångar. Resekalendern kan filtreras på restyp, som t.ex. Skidresor.

Guider och gradering

En sak som är viktig för Pathfinder är det personliga värdskapet så sektionen om Guider är central och något som man vill tydliggöra för besökaren. Under förarbetet framkom att man får mycket frågor kring resorna karaktär och svårighetsgrad. Hur brant är det? Hur många höjdmeter går man per dag? Vilken bredd skall jag ha på mina skidor? Frågorna är många och då tog vi fram en graderingskoppling så att varje resa har gradering som ett eget attribut.

Digital Marknadsföring

Instagram

Instagram är en viktig kanal för Pathfinder och Spiro har hjälp till att ta fram riktlinjer för bildval och hashtaggar samt publiceringsfrekvens. Pathfinder jobbar själva med att publicera innehåller både via inlägg och stories och hanteringen sker både manuellt och automatiserat via Buffer.

Facebook

Facebook är dels en självständig kanal med egna unika inlägg och andra sampubliceras på Instagram. Spiro har även här dragit upp riktlinjerna för vilken typ av innehåll som skall publiceras samt med vilken frekvens och timing via en innehållskalender.

Betalda kampanjer följs upp via Insights och justeras vad gäller annonsinnehåll och målgrupp. I botten på alla facebook kampanjer ligger en bas av retargeting för att kontinuerligt bearbeta besökarna.

Söktrafik & E-postmarknadsföring

Som alla andra branscher är konkurrensen om de organiska klicken stor från sökmotorerna. Webbplatsen är snabbladdad med komprimerade bilder i rätt format, strukturen är väl genomtänkt och textinnehållet rikligt och unikt skrivet för varje resmål.

Spiro genomför ett strukturerat sökmotorarbete som innehåller sökordsanalys, mappning av sökord i nyckelordkarta, anpassningar av titlar, descriptions och innehåll. Uppföljning av rankingpositioner, trafik och förbättringsåtgärder görs på regelbunden basis

Spiro hanterar Adwordsprogam för Pathfinder. Alltifrån annonsproduktion för sök till inriktning och uppföljning ingår i uppdraget. På kontinuerlig basis skriver vi nya annonser, läggar till kampanjer, justerar sökord, rensar bort och förbättrar.

Pathfinder skickar regelbundet ut nyhetsbrev till nya och gamla kunder som har visat stort intresse för en regelbunden kontakt. Innehållet anpassas till mottagarna som segmenteras efter insamlad data så som; resehistorik, tidigare visat intresse via klick och vad mottagaren valt i sin personliga profil.. Modulen för nyhetsbrev, Campaign Monitor, är webbaserad, enkel och billig att jobba med.

Automatiserade inlägg via Buffer ger oss kontinuitet på Insta och Facebook

Nicke Sundström / Pathfinder Travels

Vill du veta mer om hur man bygger en site som konverterar riktigt bra?

Linda Brynå
Projektledning
[email protected]
0733-58 72 06