Drupal

Drupal - en mycket kompetent och spridd webbplattform

Spiro kan hjälpa dig att utveckla nya webbplatser på Drupal. men vi kan även vidareutveckla och uppdatera er befintliga webbplats. Vi har gedigen erfarenhet av att ta fram effektiva lösningar byggda på Drupal. All vår utveckling sker i Göteborg, därför är det enkelt för dig att få tala med rätt person och snabbt få hjälp.

Drupal

När vi på Spiro skall välja verktyg för ett projekt tar vi ställning till många olika saker:

 • Mål och behov
  Vilka är dina mål och vad vill du att din webbplats ska kunna göra? Vilka funktioner behöver du och vilken typ av innehåll kommer du att publicera? Flera språk? Inloggade sidor?
 • Användarvänlighet
  Hur lätt är det att använda CMS:et? Är det användarvänligt och intuitivt, eller kräver det mer teknisk kunskap och tid för att lära sig? Har ni tidigare arbetat i ett visst system?
 • Flexibilitet
  Kan CMS:et anpassas efter dina behov och krav? Är det möjligt att lägga till eller ta bort funktioner och designelement?
 • Säkerhet
  Hur säkert är CMS:et? Hur hanteras säkerhetsfrågor och hur snabbt åtgärdas eventuella problem?
 • Tillgänglighet och skalbarhet
  Kan CMS:et skalas upp eller ner efter dina behov? Fungerar det bra för små webbplatser och kan det också hantera större webbplatser med mycket trafik?

Detta är bara exempel på frågeställningar man bör ta ställning till innan man väljer system.
Vi på Spiro kan vägleda dig, vi tittar alltid specifikt på ert projekt men väger även in hållbarhet, vi tycker ni ska kunna växa och utvecklas med er webbplats utan att tekniken sätter stopp.

Ring oss så hjälper vi dig!

Varför Drupal?

 1. Flexibilitet
  Drupal är en mycket anpassningsbar plattform som gör det möjligt att bygga allt från enkla bloggar till avancerade webbplatser och webb-applikationer. Dess modulära arkitektur gör det möjligt att lägga till och anpassa funktioner efter behov.
 2. Stort community
  Drupal har en stor community av utvecklare och användare som aktivt arbetar med att förbättra och utveckla plattformen. Det finns också ett omfattande nätverk med dokumentation, forum och användargrupper.
 3. Säkerhet
  Drupal är känt för sin höga säkerhetsnivå. Plattformen genomgår kontinuerliga säkerhetsrevisioner och det finns ett team som ansvarar för att snabbt åtgärda eventuella säkerhetsproblem.
 4. Språkstöd
  Drupal har inbyggd stöd för flera språk och är också väl anpassad för internationella webbplatser som kräver olika valutor och måttenheter.
 5. Kostnadseffektivt
  Drupal är en öppen källkodsplattform och är därför kostnadseffektiv att använda. Det finns inga licenskostnader eller dyra abonnemangskostnader för att använda plattformen, vilket kan göra den till ett utmärkt val för organisationer med begränsad budget.

Behöver du uppgradera din Drupal 7-site?

Support och uppdateringar för Drupal 7 kommer att upphöra fr.o.m november 2023 vilket i praktiken betyder att man inte kommer att kunna ha kvar sin webbplats i Drupal 7 efter det.

Drupal i version 8 och uppåt bygger på PHP-ramverket Symphony och har inga likheter med Drupal 7, i praktiken är det två helt olika CMS. Det innebär att inget som finns byggt i Drupal 7 kan återanvändas i nästa generations Drupal. Så man kan se uppgraderingen från Drupal 7 som att man bygger en helt ny sajt vilket gör att man måste ta höjd i budget och i tid som måste avsättas för projektet.

Har du en webbplats som baserar sig på Drupal 6 eller 7 och vill diskutera förutsättningar för att ta den till nya Drupal? Vi har gjort många uppgraderingar av Drupal genom åren och kan hjälpa er med detta.

Vill du veta mer om hur man bygger en site som konverterar riktigt bra?

Linda Brynå
Projektledning
[email protected]
0733-58 72 06