Göte­borgs Univers­itet

Spiro har under flera år arbetat med olika kunder inom GU. Det har lärt oss om kommunikation inom området och vilka särskilda kunskaper man inom universitetsvärlden efterfrågar.

Göteborgs universitet är en spännande kund och vi har under årens lopp arbetat med ett flertal institutioner. På GU uppskattar man Spiros inriktning mot sk open source-kultur, något som ligger den akademiska sfären nära tillhands.

Efd Initiative

EfD Initiative är en communityportalen som syftar till att minska fattigdomen i världen. Uppdragsgivaren är Handelshögskolan i Göteborg och SIDA är huvudsponsor. De primära målgrupperna på sidan är studenter, forskare och beslutsfattare.

Webbplats för samarbete

EfD ville samla informationen från alla center på en och samma sida. Detta för att på ett snabbt och smidigt sätt visa vad kollegor runtom i världen arbetar med. Informationen ska vara snabbsökt och läsarna ska snabbt hitta den informationen man är mest intresserad av.

Det mest anmärkningsvärda ur Spirosynpunkt på EfD-sidan är användandet av taggar & taxonomi. Detta innebär att läsaren enkelt kan söka ut och filtrera bland EfD:s publicerade material. EfD-sajten har även ett filtersystem som gör att läsaren enkelt kan filtrera ut information som berör de regioner/ämnen som är mest intressanta.

Identitet och print

Spiro har för EfD även tagit fram en rad olika enheter för att nå ut med sina budskap såsom roll-ups, rapporter, visitkort, etc. På bilden: logotyp och rapport.

PARSE

PARSE är en organisation som fokuserar på att få forskare inom de konstnärliga fakulteterna att publicera sin forskning. De är mest synliga via prestigefyllda PARSE Journal.

Levererade tjänster är printdesign samt tillhörande Webbplats.

Fler kunder på Göteborgs Universitet

  • Skagerak
  • Focali
  • Assemble Marine
  • The QoG Institute
  • Havsmiljöinstitutet
  • V-Dem
  • The Program on Governance and Local Development, GLD
/
För GU är vi ett intressant bollplank om hur de kan nå ut till ett flertal målgrupper. Via, print, PR, film, hemsidor. På bild en årsredovisning för GLD.